USA, mei 2011

We zijn in Mei drie en een halve week naar de Verenigde Staten geweest. Via Chicago zijn we naar Denver gevlogen waar we een huurauto besproken hadden. Na aankomst op het vliegveld van Denver konden we kiezen uit een rijtje SUV’s. Er zaten veel grotere tussen maar hebben toch gekozen voor een Ford Escape, en hebben daar overigens geen spijt van gehad. Geweldige auto.

 1. Ford escape met model (Small)

Vanuit Denver naar het Custer State park in South Dakota gereden. Niet zo’n groot park maar wel een enorme verscheidenheid, we hebben bos-, berg-, en grasvlaktes bewandeld en daar diverse soorten wild kunnen bewonderen. Op de foto het huisje dat we 3 dagen hebben bewoond.

2. hutje in custer State park (Small)

Mount Rushmore, vier voormalige Amerikaanse presidenten bij elkaar, uitgehakt in een berg. George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt. Het heeft 14 jaar geduurd tot deze mannen, die over een periode van 1789 tot 1909 president waren naast elkaar stonden.

4. Mount Rushmore (Small)Devils Tower is het eerste Nationale Monument in de Verenigde Staten, opengesteld op 24 september 1906 door President Theodore Roosevelt. Het is een heilige plaats voor de indianen.
Er bestaat ook een legende die wordt verteld bij de Native Americans, met name bij de Kiowa People. Volgens deze legende zouden ooit zeven zusjes en een broer in deze omgeving hebben gespeeld. De broer zou tijdens het spelen zijn veranderd in een beer, waarop zijn heftig geschrokken zusjes voor hem wegvluchtten. Ze kwamen bij een grote boom, die tegen hen sprak en die hen zei dat ze omhoog moesten klimmen. Terwijl de meisjes dat deden, begon de boom tot hoog in de lucht te groeien. Zij waren net buiten het bereik van de beer, die met zijn klauwen diepe groeven in de boomstam trok. De zusjes werden vervolgens in de hemel opgenomen, en werden de zeven sterren van het sterrenbeeld Grote Beer. Van de boom bleef alleen het onderste deel over; de stam versteende en de groeven zijn nog steeds duidelijk zichtbaar.

5. devils tower (Small)Bij Yellowstone National park aangekomen bleek de Noordoost ingang vanwege de vele sneeuw nog niet open te zijn dus naar de oostingang, die normaal gesproken wel geopend zou zijn. De temperatuur was stijgende en had een paar uur voor onze aankomst voor een lawine gezorgd zodat ook deze ingang dicht was. De volgende dag maar een omweg van 600 km ingezet naar de noordingang, was gelukkig wel open.

7. entree Yellowstone (Small)De old-Faithfull geiser in het Yellowstone park, spuit om de circa 8 uur ± 20 minuten. Is even timen en dan hopen dat je niet te lang hoeft te wachten. Het spuiten duurt ongeveer 5 minuten

8. Old Faithfull Geiser (Small)Door de vele sneeuw was wandelen in Yellowstone niet mogelijk. Wel de hoogtepunten, geisers, modderpoelen, warmwaterbronnen en diverse dieren gespot. Beren hebben we helaas niet te zien gekregen. Wel wolven maar op de foto’s zijn het bijna onherkenbare stippen geworden.

9. waterval in Yellowstone (Small)De weg van Yellowstone naar Grand Teton National Park.

10. weg van Yellowstone naar Grand Teton (Small)

12. Grand teton (Small)In het Grand Teton mooie vergezichten, maar wandelen eveneens onmogelijk, dus extra kilometers maken en verder naar het zuiden. Na een dag rijden via de Red Canyon (ook prachtig) bij Brice Canyon aangekomen. En dat is een werkelijk fantastisch mooie Canyon, die kleuren…magnifiek, je kan niet stoppen met fotograferen. In het park diverse wandelingen gemaakt. De Navajo-trail en vooral de wandeling naar de Tower-bridge zijn ons bijgebleven.

14. bryce Canyon (Small)Vervolgens Antilope Canyon; ligt in Navajo territorium, is ook alleen te bezoeken in het bijzijn van Navajo’s. Dit is een smalle Canyon, de vormen zijn ontstaan door erosie door water en wind. Geweldig!!

16. antelope canyon 2 (Small)IMG_5449 HDR1 (Small)

En dan een landschap dat velen wel bekend voor zal komen. Tussen deze rotsen zijn heel wat westerns opgenomen: Monument Valley !

17. Monument Valley (Small)Indianen woningen in Mesa Verde anno 1100BC. Ongeloofelijk hoe ze op bijna onbereikbare plaatsen woningen hebben gebouwd. Het is op de foto bijna niet te zien, maar naar beneden toe is het erg steil.

18. Mesa Verde (Small)Vanuit Mesa Verde naar The Great Sand Dunes. Deze duinen zijn ongeveer 250 meter hoog. 2 uur geklommen om boven te komen, elke stap omhoog zakten we weer een halve naar beneden. Op de top waaide het enorm; slechts een enkeling haalde de klim tot de top. De meesten begonnen vol goede moed, vooral de Amerikanen met wat extra kilooos, maar haakten snel af.

19. Great Sand Dunes 1 (Small) 20. Great sand dunes 2 (Small)Via Denver zouden we ook weer terug vliegen maar bij dit bord zijn we toch maar links in plaats van rechts afgeslagen; scheelde wat tijd.

24. waar nu naar toe (Small)Hieronder nog een aantal dieren die we zoal zijn tegengekomen     (en ook nog op de foto kregen):

specht (Small) nog opzoeken (Small) chipmunk (Small) eekhoorn 2 (Small) eekhoorn (Small) coyote (Small) bever (Small) bison (Small) bighorns (Small) berggeit (Small) prairiehondje (Small) herten (Small)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *