Pyramides, Cairo, Egypt

De Piramide van Cheops of de Grote Piramide (van Gizeh) is de enige van de zeven klassieke wereldwonderen die tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven. De piramide van Cheops was tot en met de negentiende eeuw het hoogste gebouw ter wereld.
Met zijn hoogte van oorspronkelijk ruim 146 meter was hij vier millennia lang het hoogste gebouw ter wereld. De piramide is circa 230 meter breed en telt circa 2,3 miljoen stenen van elk circa 2300 kilogram. De inhoud is circa 2,6 miljoen m³. Men heeft volgens de overlevering van Herodotus 20 jaar over de bouw gedaan.
De piramide van Cheops maakt deel uit van een complex van drie grote en zes kleine piramiden. De grote piramiden zijn die van de koningen Cheops, Chefren en Mycerinus. Men vermoedt dat ze werden gebouwd tussen ca. 2551 en 2472 v. Chr. Dankzij hun zeer stabiele constructie zijn ze goed bewaard gebleven. De buitenste witte kalksteenlaag is in de loop der tijden grotendeels verdwenen omdat de stenen in de Middeleeuwen gebruikt zijn voor andere bouwwerken. Men vermoedt dat de opdrachtgever voor dit indrukwekkende bouwwerk farao Cheops was die tussen 2587 en 2564 v.Chr. regeerde. De piramide zou zijn bedoeld als graf en stelde de heuvel voor waarop de zonnegod Ra had gestaan toen hij de andere goden en godinnen had geschapen.

egypt pyramides

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *