De Chinese muur, Beijing, China

De Chinese muur, Beijing, China

De Chinese Muur, ook wel Grote Muur geheten is een muur die in het noorden van China ligt en zo’n 6.200 kilometer lang is. De muur strekt zich uit van Shanhaiguan bij Bo Hai (300 km oostelijk van Beijing) tot Lop Nur in het zuidoostelijk deel van de autonome regio Sinkiang. De Chinese naam Muur van 10.000 li (6440 kilometer), geeft aan hoe lang deze verdedigingswal en symbool van keizerlijke macht waarschijnlijk was.
De Chinese Muur werd opgetrokken als verdedigingswerk tegen rondtrekkende invasielegers vanuit het noorden. De eerste muren waren aarden en lemen verhogingen die aan de Romeinse limes deden denken, maar uiteindelijk deed steen zijn intrede en werden wachttorens gebouwd. Onder zeer slechte omstandigheden werkten meer dan een half miljoen arbeiders aan de Muur. Men beweert zelfs dat voor elke meter een man is gestorven. Tijdens de Tang-dynastie raakte hij in verval, maar ten tijde van de Ming-dynastie (1368-1644) werd de muur hersteld en verlengd. Ook werden in deze tijd losse stukken muur aaneengebouwd zodat het enorme bouwwerk ontstond dat we vandaag de dag kennen.
De muur is op veel plaatsen zwaar beschadigd of zelfs afgebroken. Daarom mag er op sommige stukken niet meer gelopen worden. De stenen zijn voor andere doelen gebruikt, of de muur is door erosie of oorlogsgeweld beschadigd. Toch zijn er nog grote delen over.

China grote muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *