Brice canyon, USA

Brice canyon, USA

Op het vliegveld van Los Angeles heb ik een auto gehuurd, een rode ford mustang, waar we een tocht mee hebben gemaakt door zuid west USA. We hebben onder andere de volgende staten bezocht, Californie, Nevada, Utah en Arizona met daarin een aantal natuurparken. Het is moeilijk een keuze te maken welk park het mooiste is, de natuur is in alle parken overweldigend. De meeste mensen zouden kiezen voor de Grand Canyon, maar ik kies voor Bryce Canyon.
Bryce Canyon ligt in de staat Utah. Bryce dankt zijn kleuren aan een laag zandsteen waar verschillende soorten mineralen in zitten. Het is een laag in de grond die hier aan de oppervlakte komt, door erosie van wind en water is het zachte losse zand weggespoeld en bleven de hardere lagen in de vorm van zuilen staan. Het park ligt op zo’n 3000 meter hoogte. Op het moment dat ik er was, het was in April, sneeuwt het normaal gesproken niet meer, maar dat jaar viel er zo veel sneeuw dat de helft van het park afgesloten was. De parkbeheerders konden de hoeveelheid sneeuw niet verwerken.
In de sneeuw een super wandeling in het park gemaakt, de Navajo Loop Trail, een echte aanrader. De sneeuw stak mooi af tegen de rode rotsen waardoor het het uitzicht op het landschap adembenemend was.Brice canyon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *