Borobudur, Java, Indonesië

Borobudur, Java, Indonesië

De Borobudur tempel ligt 42 km ten noordwesten van de stad Yogyakarta op Java in Indonesië. De tempel ligt op een kleine heuvel, omringd door palmbomen, rijst- en suikerriet velden. Het is een van de drie grootste boeddistische relikwieen in Zuid-Oost Azie, de andere twee zijn Angkhor Wat in Cambodia en Bagan in Myanmar.

De tempel is gebouwd tussen 750 en 850 NC. De naam Borobudur is waarschijnlijk afgeleid van de woorden in het Sanskriet “Vihara Buddha Uhr”, wat “Boeddistische klooster op de heuvel” betekent. De tempel is vlak nadat het is gebouwd verlaten, en heeft eeuwen vergeten en verborgen gelegen onder een laag vulkanisch as. De Borobudur is opgebouwd als een grote stupa. De basis van deze stupa is 118 bij 118 meter. De stupa heeft acht etages; de onderste vijf zijn vierkant, de bovenste drie rond. De etages vertegenwoordigen de boeddhistische kosmos. Op de bovenste etage bevinden zich 72 kleine stupa’s, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. De grote stupa staat symbool voor het Nirwana.

De kleine stupa’s vertegenwoordigen van onder naar boven de weg die een boeddhist moet afleggen om uiteindelijk in het Nirvana te worden opgenomen. ’s Ochtends dient de Borobudur nog steeds als gebedsoord. Een pelgrim loopt iedere etage zeven maal rond met de klok mee. In de stoepa’s bevinden zich beelden van Boeddha; wie door de gaten in de stoepa’s deze beelden aan kan raken ontvangt, volgens het lokale bijgeloof, het eeuwige geluk.Borabudur

2 gedachten over “Borobudur, Java, Indonesië

    • Henry Auteur van dit bericht:

      Hallo Dennis. niet achter elke foto zit een link, omdat ze toch niet groter worden dan zoals ze erop staan

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *