Andalucië, Spanje okt 2013

Geheel tegen onze gewoonte in, meestal gaan we als we langer dan 1 week weg gaan naar een bestemming buiten Europa, zijn we naar de provincie Andalusië in Spanje geweest. Het is de Flag_of_Spain_svgmeest zuidelijke provincie van Spanje met als meest bekende plaatsen Malaga, Granada en Sevilla. Maar het heeft veel meer te bieden, prachtige nog ongerepte natuur, vriendelijke mensen, lekker eten en drinken en dat dan ook nog eens in een aangenaam klimaat. Het is zo goed bevallen dat we er reeds weer zijn geweest.

Daar we in Dordrecht wonen en het liefst van Rotterdam/Den Haag airport vertrekken hebben we 2 tickets naar Malaga gekocht via de Transavia site. Een huurauto hebben we via Worldticketcenter geregeld, we wilden een All-risk verzekering en hebben dat er meteen bij geboekt. Aangekomen op het vliegveld blijkt All-Risk toch niet zo All-Risk te zijn maar voor circa 7 euro per dag met een max van 75 euro voor de trip (alleen ter plaatse te boeken bij de verhuurder), is de auto geheel verzekerd. TIP: De tweede keer hebben we op de site van de verhuurder Record Go een auto gehuurd zonder extra verzekeringen en daarna op het vliegveld de All-Risk verzekering genomen.

Op de route hebben we zoveel mogelijk geprobeerd om snelwegen te vermijden. De plaatsen waar we overnacht hebben: Antequera, Granada, Hinojares, Hornos, Cazorla, Cordoba en als laatste Torremolinos.

 Antequera

Na het ophalen van de auto zijn we naar Antequera gereden. Dit is een rit van ongeveer 75 km. Antequera is een kleine stad met zo’n 30.000 inwonersen ligt 50 km ten noorden van malaga. De ligging van de stad is indrukwekkend met een Moors kasteel dat op een rots boven de stad uittorent. We hebben onze intrek genomen in het Parador Hotel Antequera en zijn daar 3 nachten gebleven. Super hotel met een geweldig ontbijt buffet. wat hebben we in Antequera gedaan?

De eerste dag hebben we de stad verkend; we hebben het kasteel (Alcazaba), de stieren-gevecht arena, waar toevallig het tapas festival gevierd (geproefd) werd, bezocht. De arena schijnt een van de mooiste van Spanje te zijn. We zijn er deze dagen ook achter gekomen dat de hoofdmaaltijd voor de Spanjaarden ’s middags tussen 2 en 4 uur wordt gegeten. Op de “Nederlandse tijden” is er geen voedsel verkrijgbaar. ‘S avonds rond een uur of negen gaan de restaurants weer langzaam open.

De dag daarna hebben we het natuurgebied Torcal de Antequera bezocht. Het is een natuurpark, waardoor het speciale bescherming geniet. Het is een gebied vol met merkwaardige rots formaties die zijn ontstaan door de opwaartse druk van vulkanische activiteit in combinatie met wind erosie; je waant je zo in de Verenigde Staten. Vervolgens hebben we de zoutwaterlagune Fuente de Piedra, een van de weinige broedplaatsen van de flamingo in Europa bezocht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *